x

2021 Blog

Nerede O Eski Ramazanlar?

12 Nisan 2022

Nerede O Eski Ramazanlar?

Ramazan ayının gelmesiyle ne çok duymaya başlarız bu cümleyi büyüklerimizden, öyle değil mi? Geçmişe duyulan özlem bu defa da iftar sofralarında, sahur sohbetlerinde gün yüzüne çıkar. “Bizim zamanımızda …” diye başlayan hikâyelerde o günlerin güzelliğinden dem vurulur.

Nedir peki o günlerden bugünlere gelirken kaybolan, azalan, eksilen? Nedir o çok özlenen?

BİR ACI KAHVE & BİR TATLI LOKUM

17 Kasım 2021

Hatırı sayılır dostlarla bir fincan acı kahve içmişiz, hatırı kırk yıl sayılmış çok mu? Acı kahve dediğimize bakmayın, her acı kahvenin yanında mutlaka bol yapraklı bir küçük güllü lokum olur. Sadece güllü mü? Güllü fıstıklı narlı da olur, safranlı da. Portakallı, üzümlü, fıstıklı, fındıklı da… Bizde âdettendir kahvenin yanında mutlaka lokum, lokumun yanında mutlaka kahve olur.

ALET İŞLİYOR EV ÖVÜNÜYOR

17 Kasım 2021

Kraliyet Akademisi Bilim Kitabı ödüllü “Eşyanın Tabiatı” kitabının yazarı Malzeme Bilimcisi Mühendis Mark Miodownik soruyor: Bir malzeme neden göründüğü gibi görünüyor? Neden davrandığı gibi davranıyordu?

2022 KAPIDA!

17 Kasım 2021

Yeni yıl yaklaşıyor. Noel Baba ve kırmızı burunlu geyiği Rudolf kızaklarına binip uçarak geldiler. Kurşun askerlerimiz köşeleri tuttu, nöbette. Dev baston şekerlerimiz aşağıda, yukarıda, sağda solda, her yerde. Sözün özü, güncel dekor çehremiz değişti. Yılbaşı kostümümüzü giydik, gelen geçen meraklı bakışlara neşeyle göz kırpıyor; kapıdan içeri girenleri hoş sürprizlerle karşılıyoruz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.