x

2022 KAPIDA!

17 Kasım 2021
2022 KAPIDA!

Yeni yıl yaklaşıyor. Noel Baba ve kırmızı burunlu geyiği Rudolf kızaklarına binip uçarak geldiler. Kurşun askerlerimiz köşeleri tuttu, nöbette. Dev baston şekerlerimiz aşağıda, yukarıda, sağda solda, her yerde. Sözün özü, güncel dekor çehremiz değişti. Yılbaşı kostümümüzü giydik, gelen geçen meraklı bakışlara neşeyle göz kırpıyor; kapıdan içeri girenleri hoş sürprizlerle karşılıyoruz.

Büyüklerin akidesi varsa çocukların da baston şekeri var!

Yüzyıllık hikâyelere tanık olmuş, bayram sohbetlerine eşlik etmiş şekerlerimizle bugünün çocuklarının arası nasıl?

Her ne kadar baston şekerler yeni yıl yaklaştıkça gün yüzüne çıkıyor olsa da Cafer Erol çocukları için durum farklı: Ellerinde yılın her günü baston şekerler, ceplerinde akideler… Çubuk akidelerimize, elma şekerlerimize, çakıltaşı drajelerimize, marzipanlarımıza da bayılıyorlar. Görünen o ki çocuklarla aramız dün de iyiydi bugün de iyi.

Baston Şeker:

Baston şekerleri gördüğünüzde sizin de aklınıza yeni yıl geliyor mu? Hakkında anlatılan onca hikâye arasında en ilginci baston şekerin bir koro şefi tarafından dini törenler sırasında çocukları oyalamak için icat edildiğini anlatan hikâye olmalı.

Çeşitli hikâyelerle anılan baston şeker en çok yılbaşı hazırlıkları sırasında ortaya çıksa da çocukların yılın her gününde yemeye can attığı rengârenk şekerler sıralamasında her zaman baş köşede yerini alıyor. Can atan sadece çocuklar mı? Baston şekerlere büyükler de bayılıyor.

Bu defa sözümüz size sevgili büyükler! Çocuklarınıza yeni yıl için rengârenk baston şekerler alacağınızı biliyoruz. Sizin için karşı koymanın ne kadar zor olduğunu da... Haydi düşünmeyin, alın kendinize de bir tane! Bu yıl da yepyeni bir sayfa açılırken ağzınız tatlansın, ruhunuz canlansın! Biten yıldan geriye, damağınızda nostaljinin unutulmaz tadı kalsın!

80’li yılların horoz şekeri bugünlere gelirken çocukluk günlerinizi de getirir mi geri?

Baston şeker yüzyıllar önce bir rahibin kilise korosunun sessizlik içinde sanatını icra edebilmesi için çocuklara sus payı vermenin yolunu ararken bulduğu bir şekerdir belki gerçekten. Kim bilir belki de bir çobanın bastonundan esinlenilerek icat edilmiştir sahiden. Belki de sadece rivayetten ibarettir bu hikâyeler. 2022’ye gitgide yaklaştığımız şu günlerde ellerimizde baston şekerlerle yeni yılı karşılamaya hazırlanıyor ve çocukluğumuzun horoz şekerlerinin tadına çocuklarımızla birlikte varıyorsak tüm bu hikâyeler de hatıralarımızla birlikte şimdi burada bizimle demektir.

 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.